Recenze na kosmetiku koupenou v poslední době

8. března 2011 v 3:41 | Proxima |  Kosmetika - tipy


1) Tužka na oči Essence: longlasting eye pencil, 02 Hot Chocolate

Asi víte, jaký mám vztak k této značce... Ale zrovna poslední dvě věci od ní mne skutečně mile překvapily. Jelikož mi přišla černá tužka na oči příliš tvrdá a na mne nepřirozená, chtěla jsem zkusit hnědou, ale po zkušenostech s černými tužkami od dražších značek, které nestály za nic, jsem moc nevěděla, kde hledat. Nakonec jsem si koupila tuhle jenom kvůli tomu, že za 40 Kč mi přišlo, že není moc co ztratit. A ejhle, ona je to dokonce nejlepší tužka na oči, kterou jsem kdy zkusila.
1) Vysunujete ji pootočením a sama tuha je velmi tenká, takže odpadá ořezávání... na druhou stranu ale není tak snadné udělat hodně tenkou linku.
2) Skutečně drží celý den, přežila dokonce i umytí obličeje vodou.
3) Má hezkou barvu, na oku nevypadá šedě ani bledě.
4) Snadno se nanáší, nedráždí oči (alespoň ne ty moje).
5) Za tuhle cenu asi fakt lepší nenajdete.
Hodnocení: 5/5

2) L'Oreal Paris - denní krém Triple Active pro citlivou pleť

Tento krém mě poprvé zaujal v Itálii, ale jsem ráda, že jsem si ho koupila až tady, protože tam za něj chtěli 16 E a tady jsem ho koupila za 160 Kč v DM.
Jelikož mám teď všechny produkty kolem péče o pleť od L'oreal, rozhodla jsem se pořídit si od této značky i pleťový denní krém a zatím ho používám denně cca měsíc a jsem s ním velmi spokojená.
1) Velice snadno se roztírá, nemusíte si ho na obličej napatlat tunu.
2) hydratuje ale nemastí -> hodí se i pro matsnější pleť.
3) Má příjemnou vůni.
4) Nedráždí pleť
5) Rychle se "vstřebá", takže podkladovou bázi můžete začít nanášet už tak po minutě, 2.
6) Vydrží celý den
7) Pleť zjemní, ale zase neumí úplné zázraky.
Hodnocení: 5/5

3) Essence purifying nose strips (řada pureskin)

Druhá věc, co mě celkem příjemně překvapila. První plus je především to, že tyhle čistící proužky Essence vůbec dělá. Sehnat je je totiž peklo. Jediné jiné, které jsem našla, stály šílené množství peněz. Ty od Essence se prodávají v balení po 3 kusech za 40 Kč. Pokud nevíte, k čmeu to je - navlhčíte si noc a okolí a nalepíte na něj tuhle samolepku a přitlačíte. Po 10 min strhnete a společně se samolepkou by se měla odstranit i... ano, trochu nechutné... obsahy černých teček a další nečistoty. Mě se moje pleť strašně nelíbí, protože mám široké póry a miliardu dalších ošklivostí, takže jsem stále na questu najít perfektní pleťovou kosmetiku. Tyto samolepky sice perfektní nejsou, ale jsou velmi dobré. Bylo by bláhové domnívat se, že po jjeich použití budu mít jako zázrakem plt naprosto čistou, proto za úspěch považuji i to, že to odstraní dejme tomu tak 10 - 20% nečistot, což je celkem slušné. Dalším plus je celkem bezbolestné slupování a to, že to kůži nijak zvlát nedráždí (zarudnutí je spíš kvůli mechanickému odtrhnutí než kvůli chemickým látkám). 2 minusy tu přeci jen jsou - jednak je to nepříjemně cítit po takovém hodně nepříjemném chemickém mentolovém něčem, což je trochu ptorivné, když to máte 10 minut na nose. Druhé mínus je, že po sloupnutí vám na nose zůstanou v některých místech kusy lepidla. Takže po použití pořádně umýt obličej.
Hodnocení: 3,5/5

4) L'Oreal Pure Zone - Hloubkově čistící peelingový gel proti řerným tečkám (s děsně dlouhým názvem)


Jedna z věcí, s nimiž jsem spíše nespokojená než spokojená, přitom mi L'Oreal obvykle vyhovuje. Problém? Prostě to skoro nefunguje. Myslím, že po měsíci téměř každodenního používání už by se výraznější efekt, pokud by nějaký byl, měl projevit. Sice bych řekla, že určité drobné zlepšení vidět je, ale rozhodně mnohem, mnohem menší než slibuje obal. Sice mi oblast kolem nosu připadá po použití čistší a méně mastná, ale černé tečky tedy rozhodně nemizí závratným tempem. Mezi jediné plusy ybch tedy asi dala pocit čistoty pleti, příjemnou vůni a citlivost ke kůži (příliš nevysušuje). Ale jinak tento produkt spíše nedoporučuji. Cena cca 150 - 160 Kč.
Hodnocení: 1,5/5

5) Pudr Dermacol

Přiznávám, že jsem ho koupila především proto, že vypadal hezky, chtěla jsem nový pudr, Dermacol je kvalitní a ten pudr stál asi jen 80 Kč. A opět to bylo příjemné překvapení. Znovu upozorňuji, že ho nepoužívám vyloženě tak, jak se běžně používá. Nejsem tewdy schopná posoudit, jestli funguje jako fixátor podkladu. Myslím ale, že při použití jen s podkladovou bází, nebo dokonce i bez jiných přípravků, pleť rozhodně zmatní a lehce sjednotí barvu, přičemž vypadá naprosto přirozeně. Má velice příjemnou vůni, dobře se nanáší (nešupinkovatí, skutečně ho na štětec dostanete jako prášek) a drží na obličeji dobře většinu dne. Zároveń se s ním do určité míry dá zamaskovat přehnaná tvářenka/bronzer.
Hodnocení: 5/5


A otázky na závěr: Je ještě něco, co bych v recenzích měla zmiňovat? Jsou nějaké produkty, o jejichž recenze byste stáli:
Konkrétně mám různé pleťové masky, 3 Step Care (nebo jak to je) od Clinique v cestovním balení, několik nových značek a typů tvářenek (ale co se dá psát o tvářenkách?), kosmetické štětce, oční stíny...

A na závěr:
Při poslední nebo předposlední anketě se objevilo pár žádostí a návody na líčení... Tak jsem se chtěla pozeptat, nakolik vážně byly myšleny? Upřímně řečeno, já se hodně inspiruji na youtube a připadá mi, že ve srovnání s některými slečnami by jakékoliv moje návody byly značně ubohé, protože zdaleka nejsem profesionál... Nebo je to právě ten důvod (používám zde dostupnou kosmetiku a takové střední kategorie -> ne úplně drahou ale také ne tím, eh, bravíčkovým stylem)? Každopádně, pokud byste o líčení vážně stáli, asi bych výhledově potřebovala různé typy dívek jako figurantky a někoho, kdo by to nafotil.
Víte, jak jsem neschopná samospouští nafotit i outfity, natož něco tak detailního, jako líčení...

Příště:
12.3.2011
Dolly přívěsek na kabelku - kniha
 


Komentáře

1 Petra Éliarosa Petra Éliarosa | 8. března 2011 v 8:57 | Reagovat

Oh, díky moc za tipy! Zvláště ta tužka na oči... já pořád nějakou sháním, co by mi po pár hodinách nošení neudělala pod očima černé kruhy... tak vyzkouším tuhle značku, snad ji tady někde u nás seženu!

2 Narcisse Narcisse | 8. března 2011 v 15:14 | Reagovat

K těm nosním páskám-taky jsem je hledala jak bláznivá a našla jsem jediný od Nivey za +- 150kč 4+2 pásky(nos+brada+čelo)(to jsou asi ty, na který jsi narazila ty), na druhou stranu je nutno na jejich adresu podotknout, že toho odstraní opravdu HODNĚ(60%+), cítit nejsou a lepidlo nezůstává. Je pravda, že to není úplně nejlevnější záležitost, ale potřebu opakovat ,,kúru" jsem měla asi až po 10(možná spíš více) dnech. Rozhodně bych je každýmu doporučila, 150 korun měsíčně pro krásný nosánek se vyplatí!

3 Asinx Asinx | 8. března 2011 v 16:01 | Reagovat

"někoho kdo by to nafotil" ženská, ty mě neštvi! :D

btw když byly zmíněný krémy - ségra od kamarádky co pracuje v lékárně dostala vzorek jednoho krému, kterej je výbornej - Avéne. je to sice drahý jak prase co jsem koukala na e-shopy (550 za 40 ml!), ale z toho malinkatýho vzorkovýho baleníčka co mám si říkám že bych do toho byla schopná i investovat :D a nádherně voní!

4 Ayamee Ayamee | Web | 8. března 2011 v 18:59 | Reagovat

K tej 4-rke - peelingové veci proti čiernym bodkám som skúsila už kadejaké - Clean&Clear aj Garnier dáky, ale nič nechce akosi reálne, výrazne fungovať... Takže ak má niekto dáky nápad na niečo, čo aj reálne funguje, rada ho privítam :-)

Ohľadom tých nosných stripov som minule na youtube našla návod, ako si ich podomácky vyrobiť:
http://www.youtube.com/watch?v=-bjOB4zS0uE
Reálne som to ešte neskúšala, ale raz vyskúšam! :-D

5 Shika Shika | Web | 8. března 2011 v 19:21 | Reagovat

Ahoj, sú umelé akrylové nehty z májového (kvétnového) closet cleaningu stále k dispozícií? Shika

6 Proxima Proxima | Web | 8. března 2011 v 19:44 | Reagovat

[1]: Díky, určitě ji zkus, myslím, že je nad očekávání dobrá. ^^

[2]: Asi ne, ty, co jsem viděla, byly myslím dražší... ale díky za tip, zkusím je sehnat (ve Schleckerovi je neměli T_T)

[3]: No jo, ale bavilo by tě fotit takové neumělecké fotky? Skoro bych si připadala, že ti kradu drahocenný čas.
Mně v lékárně taky vnucovali kde co, ale zase si říkám, jestli to je o tolik lepší než ty krémy co se pohybují cenově mezi 150 - 300... Mě teď trochu lák ta sada od Clinique, mám vzorek, ale je mi líto ho načít XD.

[4]: Já jsem slyšela dost chvály na Neutrogenu, plánuju ji zkusit až mi dojde ten L'Oreal. Jinak já nemám mikrovlnku, ale když se mrkneš na komentáře, tak s tím mělo hodně lidí problémy... Takže až to zkusíš, určitě s eozvi, jak to dopadlo :)

[5]: Bohužel už ne. m(-.-)m

7 Asinx Asinx | 8. března 2011 v 20:48 | Reagovat

Prosimtě, to čemu říkáš umělecký fotky sem nedělala už nejmíň půl roku :D

jasný no :D já abych se mohla finálně rozhodnout pro nějakej krém bych nejdřív potřebovala hlavně někde zjistit, jakej typ pleti vlastně mám, protože když použiju na celej obličej hydratační, tak mám mastný čelo; a zase když použiju "pro mastnou pleť" tak mám vysušený tváře :D a krémy pro smíšenou nic extra nedělaj, aspoň teda na mým obličeji :D

8 Yukika Yukika | Web | 8. března 2011 v 22:08 | Reagovat

[4]: Já teďka používám protičerným tečkám cleanskin professional od Avonu. A i přesto, že jsem nic extra nečekala, tak je to super. Odstraňuje to skvěle černé tečky i veškeré nečistoty. Jen snad tročku vysušuje pleť, ale to bude asi spíš mou citlivou pokožkou.

9 Mikio-chan Mikio-chan | 9. března 2011 v 19:43 | Reagovat

já jsem si tu hnědou taky koupikla asi před půl rokem a nemůžu si jí vynachválit!  a náhodou jsem si jí koupila i ze stejného důvodu! je pravda že černá je tvrdá k očím jak šutr (ke všemu jsem blondýna a moje ségra říkala že vypadám jako Taylor Momsen :D) a je skvělá!

10 gbedule gbedule | 13. března 2011 v 12:25 | Reagovat

díky za tipy. Co se tech cisticich pasek tyce, zkus i DM Balea, 6 ks za tusim 130 kc, ja jsem velmi spokojena, moje cerne tecky se jich moc boji :) a jinkak na cerne tecky se mi hooooodne osvedcila ceska bio pletova kvetinova voda od Saloos, tea trea rosalina

11 Proxima Proxima | Web | 14. března 2011 v 23:12 | Reagovat

[10]: Díky za tip, podívám se po nich. Teď jsem v Berlíně našla Rival de Loop, tak ho taky zkusím...

12 Nex Nex | E-mail | 18. března 2011 v 3:14 | Reagovat

Mně by třeba něco o líčení zajímalo. Všechno na co jsem náhodně narazila bylo večerní nebo extravagantní líčení anebo to bylo pro ženy nad padesát, což počítalo i s odpovídajícími přípravky a cenou značek.

Nikdy mě nikdo neučil se líčit, takže nemám ani sebemenší cihličku základů, všechno co matně tuším je, že je potřeba nějaké konkrétní pořadí.

Zvládnu si namalovat oči i několika odstupňovanými stíny, ale třeba tužku na oči se mi nikdy nepodařilo nanést v lince tenčí než tři milimetry, i když výrobce tvrdil, že bude jako vlas.

Taky nemám u většiny věcí, pokud už vím o jejich existenci, ani tušení o jejich použití. Říkejme tomu třeba kosmetický "analfabetismus". A otázky? Tady je jich celá řada:

Proč jsou denní a noční krémy? Na co jsou proboha miniaturní průhledné ampulky s čímsi na oči? Proč by měl člověk používat vlasové masky? A vůbec jakékoli masky, co dělají? Proč jsou podkladové rtěnky? Jak si mám vybrat "makeup ve stejném tónu jako barva vaší pleti", když odstín "Porcellain" na mně vypadá jako opálení ze solárka?!

Asi tě teď vyděsím k smrti, ale moje sada "kosmetiky" sestává z mýdla, šamponu na vlasu (žádné dva nebo tři v jednom, jen šampon) a deodorantu. K tomu spíše z medicínských důvodů krém na ruce a lůj na rty, prostě aby se nevysušovaly, ale nepoužívám je moc často.

Moje vlasy jsou lesklé a úplně v pořádku, pominu-li skutečnost, že jsem asi rok nebyla na zastřihnutí konečků, moje kůže je v pohodě, pokud dost spím a jím a nerozčiluju se, svědčí jí kakao. Jen by mě tak zajímalo, jak na to líčení, protože občas by se mi to k některému oblečení prostě líbilo. Horší na tom je, že nosím brýle a nevím, jak se tomu má přizpůsobovat make-up.

To jen tak pár pozdně-nočních námětů a otázek. Pokud bys pořádala třeba nějaké kosmetické poradenství o prázdninách, rozhodně by mě taková událost zajímala. :)

13 Proxima Proxima | Web | 18. března 2011 v 11:07 | Reagovat

[12]: Whoa, OK, někdy v blízké době zkusím napsat článek o těch věcech, co jsi zmínila.
No, jestli jsi pražská, nechceš se mi nabádnout jako figurantka na to líčení? Asinx se už vyjádřila kladně, co se týče fotozáznamu, ale pro mě by bylo snazší asi nalíčit někoho jiného než sebe pro potřeby líčícího článku. Jinak brýle nosím taky, kaorát tedy jen když fakt potřebuju něco vidět ostře, tak bych snad zvládla i něco brýle-kompatibilního. ^^

14 Elizabetha Elizabetha | 20. března 2011 v 18:37 | Reagovat

ten Dermacol pudr je výtěčný a dost dlouho vydrží

15 Miwako Miwako | E-mail | 26. dubna 2011 v 23:08 | Reagovat

Pokud mohu doporucit neco, co dokonale vycisti plet tak je to Boruvkovo levandulovy gel od Oriflame. Jiz od zacatku puberty jsem mela hroznou plet,nepomahaly specialni dermatologicke masti,prasky,hormony,atd. Ale nedavno jsem si koupila ve zminenem katalogu Oriflame sadu Krem,Gel a cistici tonikum(jen protoze to bylo fialove,levandulovoboruvkove a jeste ke vsmeu za skvelou cenu) A vysledek me uplne udivil! Je to dokonala vec. Gel trosku vysusuje ale po pouziti kremu se to vse zpravi. Oblicej mam najednou city jako detskou...Tvaricku XDD

16 Kamila Kamila | Web | 23. září 2012 v 21:13 | Reagovat

hezký blog :)) podíváš se i ty na můj  ? :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama