Těstovinový salát s tuňákem

17. února 2011 v 5:37 | Proxima |  Bento
jkh



Ingredience:
1/4 papriky
čínské zelí nebo salát
olivy (zelené, nebo zelené a černé) s paprikou nebo smaotné
kolečko nebo dvě citronu
malá cibulka (naťová nebo červená nebo obě)
tuňák ve vlastní štávě (já mám ráda firmu Gianna)
větší těstoviny
koření Bohnenkraut
pepř
sůl
olivový olej

Kalorie:
Pokus použijete tolik těstovin, aby měly cca 600 kJ, tak by to dohromady mělo být kolem 1200 kJ

Postup:
Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny. Až se začne vařit, nasypte těstoviny a občas promíchejte.
Mezitím:
Veškerou zeleninu nakrájejte na drobounké kousky, především tu cibuli. Z koleček citronu (BTW, já před krájením myju i citrony) odkrájejte veškerou kůru a pak jednotlivé srpečky vyloupejte i z těch blanek (asi bych si měla zapsat rostlinnou anatomii a morfologii >.>).
kj

Otevřete konzervu s tuňákem (buďte opatrné, abyste se nepořezaly), vylijte z ní šťávu, lehce tuňáka vyždímejte, vyndejte z plechovky a rozlámejte ho na malé kousky. Přidejte k zelenině a přisypte koření podle chuti, raději se neřiďte obrázkem, protože já mám ráda hodně pepře a hodně bylinek.
lkh

Po uvaření těstovin slijte vodu (do dřezu zároveň pusťte ledovou vodu, aby do trubek nešla vroucí), nechte je okapat a zamíchejte se zbatkem. Zakápněte decentním množstvím oleje (cca lžička nebo dvě).
jkh

Pokud to plánujete někam transportovat, ještě před přikrytím víčkem to překryjte fólií a zagumičkujte... nechcete mít tuňáka v kabelce, ne?
iu
Pochopitelně přidejte i jinou oblíbenou zeleninu, která má středomořský nádech nebo která vám chutná.

Jinak se omlouvám, pokud vám článek přišel až příliš blbovzdorný, počítám s tím, že některé čtenářky třeba zatím moc nevaří, a hodí se jim i pro jiné smaozřejmé rady. ^^

Příště:
<prosím potlesk>
20.2.2011
Návod na ušití kabelky podle GLB
Přesně ten, co ho slibuju už přes rok. Bude asi celkem náročný (hlavně pro mě - sepsat ho), ale zato kompletní se zipem, podšívkou, vnitřní kapsičkou na zip, výztuhou... Takže oproti GLB vylepšený (měla kapsičku, ale jsem si skoro jistá, že neměla žádné zapínání a výztuhu).

 


Komentáře

1 Petra Éliarosa Petra Éliarosa | 17. února 2011 v 9:18 | Reagovat

To vypadá chutně (*___*)
*utře slinu*

2 Mikio-chan Mikio-chan | 17. února 2011 v 14:33 | Reagovat

ikdyž nemusím saláty ani tuňáka,tohle vypadá suprově
BTW,už se těším na kabelku

3 Proxima Proxima | Web | 17. února 2011 v 15:02 | Reagovat

[1]: Tedy Pet, copak lolitky slintají? XD Ale děkuji. ^^

[2]: Děkuji. ^^ Kabelka bude včas, přísahám... už mám hotové 2/3 návodu... možná v roce 2011 konečně budu přidávat články bez zpoždění. ^^;

4 Niya Kamikaze Higurashi Niya Kamikaze Higurashi | Web | 17. února 2011 v 18:36 | Reagovat

Jééé ňam tohle určitě vyzkouším :D

5 Clover Clover | 21. února 2011 v 22:33 | Reagovat

My k němu děláme ještě zálivku z bílého jogurtu, stejného dílu majonézy a trochou kečupu na dochucení. :)

6 Proxima Proxima | Web | 21. února 2011 v 23:00 | Reagovat

[5]: To zní dobře ^^

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama