Sladkokyselé vepřové s rýží

3. března 2010 v 13:46 | Proxima |  Bento


OK, uznávám, že to na první pohled připomíná nechvalně známou UHO, ale přísahám, že pokud máte rádi sladkokyselou chuť a pálivá jídla, tak to chutná líp, než vypadá.

Suroviny:
plátek vepřového masa
rýže
sójová omáčka
sladkokyselá chili omáčka (Thai Pride)
pláter Nori řas
bramborový škrob
hladká mouka
olej
nakládaná kyselá zelenina
ananas
sůl
vejce

Čas:
večer: 20 min
ráno: 30 min

Postup:
Večer:
Uvařte rýži, připravte si 3 mistička - jednu s nakládanou zeleninou a ananasem včetně malého množství šťávy od obou, druhou s masem naklepaným a nakrájeným na tenké nudličky v sójové omáčce a třetí s těstíčkem na obalování - z vejce smíchaného s moukou a škrobem (mělo by být poměrně dost husté).

Ráno:
Na rozehřátou pánev s olejem dejte kousky masa, které jste předtím obalili v těstíčku a usmažte, poté přidejte zeleninu, sójovou omáčku a sladkokyselou omáčku.


Proč bramborový škrob, když se obvykle používá kukuřičný? Protože těsto z kukuřičného škrobu se obvykle používá na křupavý obal, který by se vám ale při celodenním čekání v krabičce stejně rozmáčel, zatímco těsto z bramborovéhoé škrobu má konzistenci stále stejnou.
 


Komentáře

1 Anngrellijan Anngrellijan | Web | 3. března 2010 v 16:31 | Reagovat

Vypadá to skvěle. :)

2 Proxima Proxima | 3. března 2010 v 21:50 | Reagovat

[1]: Děkuji, ačkoliv moc nevypadá XDDD

3 Niya Higurashi -Jigoku Ookami Hime Niya Higurashi -Jigoku Ookami Hime | Web | 18. června 2010 v 15:36 | Reagovat

nyaaa to je nebezpečná rubrika :D začínám mít hlad, jenže za chvíli mám aikido no a nedopadlo by to dobře :D tak asi vím až budu plánovat si nějakou svačinu tak mám motivvaci :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama