Miso polévka

17. prosince 2009 v 6:27 | Proxima |  Bento

Jako vždy, pokud chcete vědět více o tomto pokrmu, doporučuji wiki nebo jinou stránku, tektokrát i proto, že se přiznám, že si nejsem úplně jistá, v jaké podobě se dané ingredience dostanou zde v Evropě.

Opravte mě, pokud se mýlím, ale domnívám se, že při přípravě polévky miso máte dvě možnosti - buď si koupit instantní ve formě pasty nebo prášku nebo si koupit zvlášť miso pastu a vývar dashi a následně si udělat miso "domácí". Postup by se měl lišit pouze tím, že zatímco instantní miso směs (často v balení dostanete pytlíček s pastou a pytlíček s dalšími ingrediencemi jako tofu, cibule, řasy... v sušené formě) zalijete vroucí vodou, samotnou pastu zalijete vroucím dashi vývarem, ve kterém si také obvykle uvaříte další ingredience jako ryby apod. Místo poměrně drahého vývaru dashi je možné použít i jiný, evropský vývar (ačkoliv většina Japonců by asi z kombinace miso a masoxu dostala infarkt XD).

Ingredience:
instantní set nebo miso pasta a vývar (dashi, evorpský zeleninový nebo masový)
řasy wakame, jarní cibulka, sušený/čertstvý/smažený sýr tofu, krevety, krabí tyčinky, brambory, ryby, houby,...

Čas:
instantní 5 - 10 minut
vařená 15 - 25 minut

Postup:
Do misky dejte miso pastu (1 pytlíček nebo cca 1 polévkovou lžíci na 200 ml vody), přisypte všechny instantní ingredience a ingredience, které není třeba vařit, a zalijte buď vroucí vodou (instantní) nebo vroucím vývarem, v němž zároveň uvaříte vše, co je nutné vařit. Po zalití zamícháte, necháte chvilku vychladnout a můžete konzumovat :).

Ingredience, které musíte nechat rozmrznout: krevety, krabí tyčinky
Ingredience, které se nevaří: krevety, krabí tyčinky, wakame, jarní cibulka, tofu
Ingredience, které se vaří: některé ryby a houby, brambory

Kombinace přísad: kombinujte podle chuti, obecně si myslím, že by se přísady měly doplňovat a netlouct se - moje oblíbené kombinace jsou tofu, jarní cibulka a wakame, tofu, jarní cibulka a krevety. Myslím, že není moc vhodné kombinovat mořské plody a brambory a cpát do polévky všechny mořské tvory naráz, ale pokud vám to chutná, proti gustu žádný dišputát.

Obtížnost:
zvládne každý



Příště:
21.12.2009
Návod na lolifikování/himefikování pouzdra na CD a discmana
 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama